Присъждането на Нобеловата награда за мир на иранската правозащитничка Наргес Мохамади показва

...
Присъждането на Нобеловата награда за мир на иранската правозащитничка Наргес Мохамади показва
Коментари Харесай

Експерт: Даването на Нобелова награда за мир на иранка показва умора от Украйна

Присъждането на Нобеловата премия за мир на иранската правозащитничка Наргес Мохамади демонстрира отмалялост от Украйна и е опит на Запада да измести акцента си към световния Юг. Това мнение изрази в диалог с ТАСС ръководителят на управителния съвет на Фонда за развиване и поддръжка на Международния спорен клуб „ Валдай “ Андрей Бистрицки.

" Западните елити в действителност са доста чувствителни и осъзнават, че световният, огромният свят е мощно нервиран от обстоятелството, че всичко е обвързвано с украинския спор. И по тази причина това е опит, колкото и да е необичайно, да се направи жест към световния Юг, опит да се измести акцентът. Работата е обвързвана точно с това. Нобеловият комитет се пробва да каже, че вижда целия свят, а не е закрепен единствено върху спора в Украйна ", сподели експертът.

Като цяло анализаторът назова присъждането на Нобеловата премия за мир „ политически жест “ и „ следващ демарш “, в тази ситуация против Иран. По негово мнение такива решения постоянно са политически стимулирани и се взимат съгласно актуалната обстановка, а не се водят от същински филантропични съображения. " Независимо коя е Мохамади, цялата обстановка, за жалост, е обвързвана с обстоятелството, че решенията се вземат политически стимулирани, а не въз основа на схващане на необятната, универсална, филантропична обстановка “, означи Бистрицки.

По-рано Норвежкият Нобелов комитет разгласи, че Нобеловата премия за мир за 2023 година е присъдена на Мохамади. В претекстовете за решението се отбелязва, че премията ще бъде присъдена „ за нейната битка против потисничеството на дамите “, както и за „ нейната битка за поощряване на човешките права и свободата за всички “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР